dinsdag 7 mei 2013

Deltasport 3 - Honselersdijk 5


Deltasport 3 - Honselersdijk 5 1-1


Op de zonovergoten zaterdageditie van 27 april mochten de sterren aantreden tegen Deltasport. Deltasport moest gezien de stand op de ranglijst een te nemen horde zijn, maar in het voetbal is af en toe niets wat het lijkt. Met een redelijk complete selectie, alleen Zwinkels, Frank en Marcie waren afwezig, reisde we af naar het Broekpolder Sportpark van Deltasport in Vlaardingen. Aangekomen in de kleedkamer waande we ons even in een Finse sauna, maar gelukkig bleef de daarbij horende hitte uit, zodat we ons rustig in ons werkpak konden hijsen. Barry maakte als gelegenheidsaanvoerder de opstelling bekend en daarbij was er voor het eerst dit seizoen, op anderhalve wedstrijd keepen na, een basisplaats voor Niels. Na lang blessureleed was hij door de medische staf eindelijk fit genoeg bevonden om te beginnen op rechtshalf. Voor de rest kende de opstelling weinig verassingen en konden we ons door middel van de warming-up op gaan maken voor de wedstrijd.



Na het eerste fluitsignaal van de dienstdoende leidsman begon de wedstrijd voortvarend. Deltasport had in de eerste fase van de wedstrijd iets meer balbezit, maar daar schrikken de mannen van 5 al jaren geen moment van. Het gaat er tenslotte om wat je met het balbezit doet. Zo gezegd zo gedaan volgde naar mate de eerste helft vorderde de eerste speldenprikjes van de oranje hemden. Verdedigend zat het goed in elkaar, waardoor SVH steeds meer druk kon zetten en dit uiteindelijk ook resulteerde in de verdiende 0-1. Barry, die weer als vanouds stond te buffelen op het middenveld won wederom een duel van zijn directe tegenstander en gaf de bal strak voor op Haddy. Die hoefde alleen maar zijn hoofd tegen de bal te zetten en op die manier vloog de bal met een mooie boog over de verbouwereerde goalie van Deltasport. SVH probeerde daarna door te drukken, maar het was toch Deltasport die zich knap wist te herstellen van de tik die SVH uitdeelde. Een aantal gevaarlijke momenten voor de goal van Racke resulteerde niet in een doelpunt, waardoor we met 0-1 voorsprong onze Finse sauna weer op mochten zoeken.



Daar werd onder het genot van bakkie thee de eerste Helft geanalyseerd. Niels maakte plaats voor Kevin, de Groot voor Geert en Wimpie voor Maus. Marcie had uiteindelijk toch wat doorgewerkt waardoor hij net voor het begin van eerste helft aan kwam. Steve had al aangegeven dat hij het na een kwartier in de tweede helft voor gezien zou houden, dus dat kwam mooi uit.



De tweede helft was nog geen 5 minuten oud of Marcie stond al in vol ornaat te trappelen langs de lijn en schreeuwde om een wissel. Steve wilde het nog even rekken, maar uiteindelijk was er geen houden meer aan. Zo gezegd zo gedaan, Marcie kwam er in voor Steve. Het leidde in eerste instantie tot wat veldoverwicht, maar kort daarna was het toch Deltasport die op 1-1 kwam. Door wat onoplettendheden en communicatiegebrek bij SVH kreeg de spits van de Vlaardingse ploeg een niet te missen kans en deed dit ook niet. Hierna ging het spel redelijk op en neer, maar tot grote kansen kwam het niet aan beide kanten. Alleen diep in de tweede helft kreeg Marcie nog een megakans na goed doorzetten van Dirty, maar deze belandde helaas naast het goal waarna de scheids voor de laatste maal op zijn fluit blies. 1-1 was een terechte afspiegeling van het vertoonde spel, al hoopte SVH op voorhand natuurlijk op meer.



Na de wedstrijd werd er genoten van een pilsje in onze sauna en hier gingen we naderhand op sportpark de Strijphorst vrolijk mee verder. De pen gaat naar onze steun en toeverlaat in de goal Kevin Racke.

Groeten,

Niels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten