vrijdag 26 april 2013

Honselersdijk 5 - Maense 3

Zaterdag 20 april

Deze week komt Maense 3 op bezoek bij de Strijphorst. Om Maense vandaag voorbij te gaan op de ranglijst, moet er vandaag gewonnen worden. Eerder dit seizoen werd er niet gewonnen toen de sterren het veld verlieten met een 4-2 achterstand. Met een heerlijk zonnetje op deze zaterdagmiddag zien de weersomstandigheden in ieder geval er een stuk beter uit als de ontmoeting eerder dit seizoen.

De selectie van Honselersdijk 5 was niet echt breed bezet. Op de reserve bank zaten enkele spelers die nog herstellende zijn van de blessures die ze eerder dit seizoen hebben opgelopen. Opvallend was de grote afwezigheid van Maus die na een teleurstellend resultaat van ajax, nog een verlies moest incasseren tegen de drank.

Na een verloren toss van aanvoerder Frank kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Maense begon iets beter aan de wedstrijd met meer balbezit in de eerste vijf minuten. Er werden kleine overtredingjes gemaakt maar de scheidsrechter zag het door de vingers. Lange tijd werd er zelfs getwijfeld of de fluit van de scheids uberhaupt wel geluid kon produceren.

Maar na een snelle counter van honselersdijk was het al snel zwinkels die voor de 1-0 tekende. Kort erna in de wedstrijd claimde maense een penalty maar de speler aan de honselse zijde raakte toch overduidelijk de bal en er was dus niets aan de hand. Maense bleef de bal rond spelen en kwam weer gevaarlijk in het strafschopgebied. Om deze aanval te stoppen werd er door de thuisploeg een overtreding gemaakt waarna de bal op de stip werd gelegd. Kevin R kreeg de zware taak om de voorsprong te verdedigen terwijl de bal al op de stip lag. De speler van de tegenstander zag je twijfelen of hij de ogentruc zou doen of toch een panenka. Uiteindelijk besloot hij voor de ogentruc te gaan door het hoge scoringspercentage wat hier doorgaans mee behaald wordt.

Kevin stond oog in oog met de tegenstander en hield de bal knap uit de hoek en zag de ogentruc al ver van te voren aankomen na een eerdere uitvoerige analyse die hij samen had gemaakt met de groot.

Na de penalty had Maense nauwelijks grote uitgespeelde kansen terwijl honselersdijk met snelheid wel de kansen kon creeren. Honselersdijk bouwde de voorsprong uit naar 2-0 en later 3-0.

Net 1 minuut voor de rust was het marco zwinkels die in een duel op zijn hoofd belandde. Hij moest het veld noodgedwongen verlaten en is samen met steve langs het behandelcentrum geweest om te laten kijken naar zijn hoofd.

In de tweede helft ging honselersdijk door. Er kwam een speler van een ander lager seniorenteams bij die zijn biertje weg had gezet om ons elftal te kunnen versterken. Deze versterking was meer dan welkom, even later was de 4-0 een feit, daarna volgende een kwartier voor tijd de 4-1 en uiteindelijk werd door een goede loopactie wat zeker geen buitenspel was de stand met 5-1 bepaald.

Een terecht gewonnen wedstrijd waarbij we Maense op de ranglijst voorbij zijn gegaan naar de 6de plek.

Na de wedstrijd hoorde we de diagnose bij marco, het bleek een lichte hersenschudding te wezen en dat het met veel rusten vanzelf over zou gaan. De doktor adviseerde hem niet teveel alcoholische versnapperingen te nuttigen omdat zijn hoofd dan altijd uitzet wat het genezingsproces natuurlijk niet ten goede komt. Langzamerhand kwamen de herinneringen van zijn doelpunten eerder vandaag weer naar boven, wat een goed teken was.

Aangezien Niels als veldspeler dit seizoen nog niet eerder zoveel minuten heeft gespeeld als vandaag tijdens een competitieduel krijgt hij met enige gepaste trots de felbegeerde pen.