dinsdag 9 oktober 2012

Zestienhoven3 - Honselersdijk5

Geschreven door: Rich Lugt

,Dit verslag is gebaseerd op feiten. deze feiten zijn echter verdraaid om betrokkenen te beschermen,

Vandaag stond 16hoven op het programma, na een aantal wedstrijden om een achterlijke tijd te mogen aftrappen was het vandaag weer eens een wedstrijd om een schappelijke tijd.
Echter was er 1 in ons midden waarvan ik hem niet bij naam en toenaam wil noemen die het nodig vond om al om 15:00 te vertrekken richting onze tegenstander van vandaag.
Zo geschiede, tijdens deze heenreis die ik kreeg opgelegd omdat er te weinig rijders waren was er 1 passagier wel heel nadrukkelijk aanwezig, hij klaagde steen en been over de gang van zaken betreft verslagen schrijven, deze jongeman zat er zo mee dat hij tot nu toe nog maar 1 keer aan de beurt is geweest dat ik hem de pen gun, we hebben het hier uiteraard over markie markie.

Eenmaal aangekomen op het vijandelijke sportpark (15:23) kregen wij te horen dat de wedstrijd om 16:20 van start zal gaan, snel omkleden dus en de voorbereiding van vandaag kon beginnen.
Omdat we vandaag nogal royaal in onze tijd zaten werd besloten om het komende uur te vullen met tijdvullende verhalen en anekdotes uit het verleden en heden van de sterren.
Zo werd er duidelijk waar muis zn vrijdagavond mee had gevuld, deze John Travolta in Spee mocht schitteren als vallende ster in caree.
Ook wist La Buf ons te melden dat hij een nieuwe bolide heeft aangeschaft, en nog geen seconde later galmde KEES FLODDER door de kleedkamer, een ieder die de buurvrouw van la buf kent weet waar dit over gaat.

Er was in de voorbereiding ook een hoofdrol weggelegd voor onze geert, deze jongen kan er a.s zaterdag niet bij kan zijn omdat hij een weekje de turkse kust onveilig gaat maken (uiteraard wel onder begeleiding van zijn beide ouders, Jap en Kelly en hoofdbegeleider De Zaaf).
Hij greep dit kleedkamermoment met beide handen aan om zichzelf in de spotlight te werken, zo weten wij nu van deze jongen wat hij bedoelt als hij even gaat 'uitrusten' probeerde die zn 2e hands schoenen te slijten aan een willekeurig slachtoffer met maat 59 (De GVR) en besprak hij even de week door met ons, zo moest hij een plafond witten en een hele keuken herinrichten. afijn de tijd was voorbij gevlogen en we mochten ons naar het veld verplaatsen.

Eenmaal op het veld aangekomen was onze tegenstander van vandaag al volop aan de warming-up bezig.
Toen ze ons het veld zagen naderen kwamen ze tot de conclusie dat 16hoven en SVH (ergens in volendam ofzo) beide in het oranje voetballen.
De thuisploeg haaste zich dus snel naar de kleedkamer om andere shirts aan te doen.
Dit gaf de sterren van de Strijp mooi de gelegenheid om nog even te genieten van de wedstrijd voorafgaand aan onze wedstrijd, toen deze zijn einde had genaderd en de vrouwenzweetlucht was weggetrokken was het tijd om af te trappen.
We begonnen goed aan deze pot en hadden al snel de grens van 6% balbezit van voorgaande wedstrijden overschreden, we waren zelfs langdurig op de helft van de tegenstander aanwezig.
Toen Tim eenmaal de bal aan zijn voeten kreeg greep zijn verdedigings-instinct in.
Het enige wat hij met de bal deed is een poeier naar voren geven, omdat hij inmiddels op een meter of 20 van het goal verwijderd was belande deze zomaar in de rechter bovenhoek! 1e goal Honselersdijk.
Na zo'n kleine 20 minuten moest de wedstrijd gestaakt worden, onze stand-in Koning Co. stond dusdanig met zijn vlag te wapperen dat een boing 747 van transvertragia dacht dat er vrijbaan was en wou neerdalen op veld 3.
Gedurdende het vervolg van de wedstrijd heeft stand-in Koning Co portofoniech contact gehad met de luchtverkeersleiding van de plaatselijke vliegbasis.
Verder ging de wedstrijd over en weer en waren er kansen aan beide kanten. Zwinkels mocht de laatste 3 minuten van het eerste bedrijf nog even invallen voor de hardwerkende moegestreden frank, om frank in ere te houden maakte hij voor rust nog het 2e doelpunt van de sterren.

De 2de helft verliep niet veel anders, de grootste kansen waren voor ons maar ook de thuisploeg verscheen zo af en toe gevaarlijk voor het goal van Honselersdijk.
Kevin R die net terug was van een 4maanden durende wereldreis had nog een paar prachtige reddingen in petto.
Zo bleef het lang spannend en was er geen sprake dat wij enig moment onze 'rust' konden pakken.
Man van de 2e helft was met kop en schouders Steve, deze jongen hebben wij de 1e helft niet gezien (vraag me sterk af of die wel binnen de lijnen stond) maar onderging in de rust een ware metamorfose.
HIj overliep zijn directe tegenstander compleet en ook met de rest van de doedelzakken van 16hoven wist hij wel raad. Steve sjapoo hou dit vol.

Nog voordat de 90 minuten waren verstreken, we in de rust van veld gewisseld waren en de zon bijna onder was gegaan. wist onze tegenstander ook nog 3 keer te scoren en hebben wij dus 2 doelpunten te weinig gemaakt voor een overwinning.
Ik citeer dan ook Wimpie na de wedstrijd: Zo voelt onze tegenstander zich ook altijd 'Er zat meer in vandaag'

Enigszins teleurgesteld keerde wij terug richting Volendam of Honselersdijk. bij ons vertrek circelde er nog steeds een opsporings helicopter boven het braak liggende land achter de velden, dat deze opzoek was naar de in de warming-up overgeschoten ballen van Zwinkels mag duidelijk zijn.

Mannen, komende zaterdag wacht ons de thuiswedstrijd tegen VDL3. jullie zullen het dit keer zonder mij moeten doen, dit is namelijk de dag dat ik verjaar en om dit met mijn klasgenootjes te vieren ga ik discobowlen in De Lier.
Dit geeft wel een ieder ander de mogelijkheid om ook eens man of the match te worden.