dinsdag 3 april 2012

Historie 2: De 8e klasse

Na de jeugdjaren nu een tweede deel uit de historie: De 8e klasse.


Seizoen 2005/2006
Vanaf dit seizoen mochten de sterren het dus als volwassen mannen gaan proberen. Het elftal nummer 9 was voor de kampioenen weggelegd. Voor een enkeling was een overstap naar de senioren te vroeg, terwijl er nog balletjes ingedaald moesten worden, of werd gewacht op de eerste schaamhaartjes werd dispensatie aangevraagd voor Richard en Mike. Vanuit de A2 kwamen verder nog Erik, Danny, Maurice, Frank, Barry, Niels, Jasper, Erik, Daan, Steve, Roelof en natuurlijk Kevin mee. Vanuit de A1 kwam Mark het team versterken en om toch een beetje de winnaars/over-mijn-lijk-mentaliteit in het team te krijgen werd ene Dennis van Uffelen van het nabijgelegen Paaplandia aangetrokken. En zijn moeder nog denken, dat er na de wedstrijd zo een lekker potje gekaart werd door de jongens.

De kersverse afgetreden voorzitter Jan Bogaard had de zware taak op zich genomen om Koning Co op te volgen. Tenslotte iemand moest leiding geven aan het zooitje ongeregeld. Dat de jonge kemphanen nog aan reputatie moesten winnen, werd duidelijk toen er begin van het seizoen geen shirtsponsor beschikbaar was. Gelukkig was kwekerij Ammerlaan-Sosef zo gul hun 2e hands shirts welke niet meer werden gedragen beschikbaar te stellen.

Het seizoen werd er één van wisselende successen. De eerste contouren van de kampioenenploeg werden zichtbaar met veel doelpunten (voor en tegen). Daarentegen werd er net wat te vaak punten gemorst, waardoor de sterren het seizoen afsloten als 3e in de 8e klasse. Memorabel moment wat eenieder zich nog wel moet kunnen herinneren is de wonderschone treffer van Maus uit bij Hoekse Boys, wat tot op heden ook zijn enige treffer is geweest.

Het jaar werd gezien de wanprestaties op het veld afgesloten met een weekendje concentratiekamp Zandvoort, waar de zondagavondrust wreed verstoord doordat de Groot zijn landgenoten onze Barbecue niet konden waarderen. Zodoende kon de bekerfinale tussen Ajax en PSV niet meer afgekeken worden, iets waar die-hard PSV-fan Danny door de naderende  nederlaag uiteraard geen problemen mee had. Misschien dat ons vertrek ook iets te maken had met de kapotte schuifpui te maken had (544 euro)






Uiteindelijk is Jan aan het einde van dit jaar onder de druk van zijn taak bezweken en werd Koning Co na één seizoen afwezigheid weer gecontracteerd als oude/nieuwe coach. In zijn kielzog werd ook één van de meest kleurrijke spelers aangetrokken voor het volgende seizoen. Ook werd besloten dat 62 tegendoelpunten iets te veel was voor een titelpretendent en daarom werd Daan aanbevolen een stek in het veld te nemen en plaatst te maken voor Roelof als sluitpost.

Seizoen 2006/2007
Met goede moed trokken de sterren dit seizoen weer de stoute schoenen aan om de 8e klasse na de deceptie van vorig jaar wel te overwinnen. En met succes. Met ongeëvenaarde prestaties denderde het ensemble door de 8e klasse heen en werden maar liefst 5x de dubbele cijfers gehaald. Of het kwam door de onnavolgbare acties van onze nieuwe cultheld Knuffel, de terugkeer van Koning Co, of misschien wel het beste jaar uit de carrière van Jap, de sterren waren tegen alles op gewassen. Dat niets de titel in de weg kon staan werd helemaal duidelijk uit bij Wanica Star. Een tradioneel lastige tegenstander werd door de inmiddels doorgewinterde spelers vakkundig opzij gezet. Dat mooi voetbal gecombineerd werd met Paapse trucjes showde Buffel als geen ander. Met het uit het sportpark trappen van de bal na een doelpunt, had hij de lachers op zijn hand, terwijl hij zelf dit basisonderdeel uit de Paaplandiaanse jeugdopleiding als doornormaal beschouwde.

In de laatste wedstrijd tegen PGS Vogel werd de titel binnengehaald en brak een feest uit, wat nog tot in de late uurtjes werd doorgezet. Het Humpa Humpa 7e (of 3e) Klas galmt bij menig bewoner van de indianenbuurt nog vaak door de oren wanneer zij badend in het zweet wakker worden. Wie dat niet werden waren de sterren die een de bewuste dag ergens anders in konden baden





 De populariteit van de pupillen begon ook steeds hogere vormen aan te nemen. Waar we eerst nog blij mochten zijn met de afdankertjes van Ammerlaan Sosef, waren ze er nu maar als de kippen bij om de sterren voor de wedstrijd te trakteren op een kampioenslunch. Ook de site van het inmiddels 7e, trok deze jaren een record aan bezoekers. De maandelijkse krant, de wedstrijdverslagen en in het bijzonder de bankzaken van Mike trokken menig fan naar de site.

Na de deceptie van onze vrienden van CenterParcs het jaar ervoor werd een ander concept aangedaan, namelijk Landal Greenparks. Enkele sterspelers waande zich dan ook echt in de natuur en de één besloot zondagavond met de eendjes door te brengen, terwijl de andere zichzelf probeerde te camoufleren door  een pak chocomel over zichzelf te gooien. Met een recordboete na afloop, ja  de 544 werd zelfs overtroffen, werd wijselijk besloten de familieparken voorlopig niet meer te verblijden met een bezoek van ons.

Ondanks de prestaties bleef de doelman de achilleshiel van het team. Mede door een 14-2 oefennederlaag tegen Quintus A1 kregen de sterren weer 62 tegendoelpunten tegen. Gelukkig hadden enkele pupillen een zwak moment gevonden in ’t Winkeltje om de immens populaire Kevin Racke vast te leggen voor het komende seizoen. De meeste spelers verheugde zich al enige tijd op een keeper die zijn handen gebruikt.

Morgen gaan we weer verder, met De succesjaren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten