vrijdag 6 september 2013


Zaterdag 31 augustus

Honselersdijk 4 – s’-Gravenzande 8

Jaja, we zijn weer begonnen. Na een lange zware voorbereiding met de nodige kilometers in de benen kwam het sterrenensemble weer bijeen om een wedstrijd te voetballen voor de beker. ‘s Gravenzande 8 moest aan de zegekar! Een op één na complete groep maakte zich op voor een heerlijk potje voetbal. Kabouter Plop (C), alias de aanvoerder, instrueerde de basiself en zoals gewoonlijk teleurgestelde gezichten voor de mannen die op de bank plaats mochten nemen. Na een uitgebreide warming-up werd de wedstrijd aangevangen door de goed leidende Richard vd Z. Gelijk werd duidelijk wat Honselersdijk 5 in de zomer gedaan had: trainen, trainen en nog een trainen. De tegenstander werd van het kassie naar de muur gestuurd en de bal liep vlekkeloos van man naar man. Het centrum stond met ‘de look van Erik’ en ‘tepelbitch’ Geert als een huis. De wat kalende spits mocht blij zijn als hij af en toe de bal mocht aanraken. Er was slechts een speler die het niveau ver te boven steeg: de linksback van ’s Gravenzande 8. De Zaaf was verreweg de gevaarlijkste man van het veld en de rechterkant van onze mannen had alle moeite hem in bedwang te houden. Als een dolle rende hij over het veld en lied Dirty R regelmatig zijn hielen zien. Onder luid applaus (van zichzelf) vierde hij elk balcontact als zijn eerste overwinning van de F-pupillen.

Na een aantal mooie combinaties van Honselersdijk werd de bal uiteindelijk zo hard mogelijk tegen Barry van V. zijn neus gedeponeerd. De bal viel toevallig nog de goede kant op en de 1-0 was een feit. Niet lang daarna mocht ook een verdwaalde, bierhalende, wastas wassende, verslag schrijvende vreemde eend in de bijt, alias ‘de nieuwe; een goed genomen corner tegen de touwen aan koppen. Onze bonkige spits draaide vervolgens kort weg bij zijn tegenstander en schoot met scherp: 3-0. Dat moest gevierd worden en hij ging dan gelijk maar even wat broodjes smeren met onze trouwe supporter Jap.

Na een opbeurend bakkie koffie en een donderspeech van onze Koning Co, moest het de tweede helft stukken beter, want voor drie schamele doelpuntjes kwam het massaal toegestroomde publiek niet naar De Strijphorst toe. Kabouter Plop werd nog maar eens over het hoofd gezien en kon zo kort na rust de 4-0 maken.

Hierna kwam Wimpie op het scorebord. Kevin R. is altijd graag van die hatelijke nul af en kon hem dan ook niet genoeg bedanken. De 4-1 was een feit.

Een tandje erbij was het motto en onze Zinedine Zidane brak nog net zijn benen niet bij een niet al te goed uitgevoerde balletvoorstelling. Een aardig schot bleef hangen in de touwen.

Nadat Dirty R. helemaal gek was gedraaid door ‘de Zaaf’ en weer het veld in mocht komen aan de linkerkant, was ook hij nog trefzeker.

Het slotakkoord was voor Danny en Zwinkels. Een strak geschoten voorzet van onze linkerkant kon de ongedekte Zwinkels als doelpunt verwerken: 7-1

Het slotakkoord was voor Danny en Zwinkels. Een strak geschoten voorzet van onze linkerkant kon de ongedekte Zwinkels als doelpunt verwerken: 8-1

Een lekker potje voetbal met het publiek als grote winnaar! Na de nodige versnaperingen in de kleedkamer en iedereen zijn broek weer omhoog had gehesen, mochten we aanschuiven bij onze gastheer Wimpie. Terwijl moeder overste ons voorzag van een heerlijk maaltijd, kon Ramco ons nog eens haarfijn vertellen hoe sommige van ons een nummertje met een Bovie met lippenstift zeker niet schuwen.

Kortom een heerlijke enerverende dag.  Bij dezen geef ik de pen door aan onze newlywed.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten